Tirant lo Blanch


[@more@]

Està considerada junt al Curial e Güelfa una de les grans novel·les cavalleresques del segle XV i un dels punts de partida de la novel·la moderna.

Va ser escrita per Joanot Martorell (Gandia 1413-14/1468), que pertanyia a la noblesa valenciana i acabada per Martí de Galba. La novel·la va ser escrita a apartir de 1460 i publicada per primera vegada el 1490, Tirant lo Blanch, és una novel·la cavalleresca que narra les aventures d'armes i d'amor del seu protagonista, Tirant, al servei d'un bell ideal: alliberar l'Imperi Grec, Constantinoble, del setge dels turcs. Si en voleu saber més, caldrà llegir-la… (Imatge: Manuel Boix)

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Tirant lo Blanch

  1. l’estabilitat, la pau, la democratització i el progrés econòmic que comporta el procés d’integració europea i apunta a les aportacions que Catalunya pot fer en aquest progrés. Per aquest motiu, Royo advoca per un enfortiment de l’europeisme en el discurs catalanista evitant atribuir a Europa les conseqüències del desencaix de Catalunya a l’Estat espanyol.

Els comentaris estan tancats.