La Seu

[@more@]

Constitueix un exemple paradigmàtic de l'arquitectura gòtica que es practicà durant els segles XIV i XV en el territori de la Corona d'Aragó (en la resta de la península ibèrica es practicà el gòtic denominat internacional). Es tracta d'una arquitectura eminentment horitzontal, de poca alçària, massissa, amb escasses obertures a l'exterior, sòbria i austera, des del punt de vista decoratiu.
L'espai interior és unitari, ampli i diàfan, d'una sola nau de cinc trams, coberta de creueria, capelles laterals entre els gruixuts contraforts, presbiteri rectangular i dos portades. De planta rectangular, denota exteriorment una volumetria compacta. Posseeix dos portes, la que dóna a la Plaça Major i la dels Apòstols

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.