Ausiàs March

  

L'any 1400 naixia a terres valencianes una de les figures més rutilants de l'univers poètic medieval. Fill d'una família ennoblida, va créixer en els carrers de la Gandia esplendorosa del duc Alfons el Vell i del seu fill Alfons el Jove. Eren  temps de prosperitat, de bonança i la Safor, horta de senyories, conservava un antic paisatge rural ornats de palaus i canyamel. 
La història d'Ausias March, a cavall entre Beniarjó, Gandia i València, les finances i les arts, ens arriba com la seua obra poètica, plena de singularitats. March, poeta i cavaller, administrava i participava de la vida, les formes i el gust de la noblesa valenciana del segle XV, mostrant-nos, a la seua obra, les grans preocupacions per als qui miren d'esbrinar la complexitat de la condició humana: l'amor i la mort. (Imatge: www.uoc.edu)                                               

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Ausiàs March

 1. marta diu:

  Bon començament!

 2. Carme diu:

  Molt bon tema, el que tocaaa, jejeje. Molta sort en l’aventura blocaire 😉

 3. kraustex diu:

  Enhorabuena una vez más por este blog, pondré un vínculo en el mío.
  Si no os parece bien me lo decís y lo quitaré.

Els comentaris estan tancats.